Kāds laiks būs Jāņos?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jāņos Latvijā gaidāms samērā silts laiks, bet iespējams arī īslaicīgs lietus, portālam TVNET sacīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna.

Uzsverot, ka šīs prognozes ir visai aptuvenas un var mainīties, viņš izteica prognozi, ka Jāņos gaisa temperatūra dienā būs aptuveni 18-24 grādi. Vietām gaiss var sasilt līdz pat 25 grādiem.

Nebūs tāds karstums kā tagad.

Patlaban sinoptiķi vēl atturas no prognozēm, cik silts varētu būt pašā Jāņu naktī.

Iespējami nelieli nokrišņi

Savukārt nokrišņu šajos vasaras saulgriežos varētu būt diezgan maz. Saistībā ar gubu mākoņiem pēcpusdienās iespējams vien neliels lietus un pērkons.

No tagadējām prognozēm izriet, ka nebūs lielu nokrišņu zonu, kuras dēļ visā Latvijā Jāņos būtu gaidāmas apmākušās un lietainas debesis. "Taču, protams, šīs prognozes vai mainīties."

Vīksna akcentēja, ka kopumā jūnijs būs silts - gaisa temperatūra varētu būt virs normas. Par to varētu priecāties cilvēki, kuri šai laikā nolēmuši doties atvaļinājumā un atpūsties. Vienlaikus

siltais un sausais laiks varētu sagādāt galvassāpes lauksaimniekiem.

Sausuma dēļ viņiem nāksies laukus pamatīgi laistīt.

Karsts laiks saglabāsies visu nedēļu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka visu nedēļu Latvijā saglabāsies ļoti karsts laiks, vien nedēļas nogalē piekrastes novados kļūs vēsāks. Dažās dienās vietām gaidāms pērkona negaiss un lietusgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu